SDEE Transilvania Nord susține și anul acesta învățământul în sistem dual

113

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord continuă și anul acesta parteneriatul inițiat anul trecut împreună cu Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, pentru susținerea învățământului în sistem dual.

 

În cadrul parteneriatului, SDEE Transilvania Nord asigurăfiecărui elev al clasei profesionale pe care o susține, o bursă lunară în valoare de 500 lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga un premiu de stimulare a performanțeide 200 de lei/lună. Elevii vor beneficia de condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile SDEE Transilvania Nord, precum și de echipament de lucru și de protecție. În plus, li se va asigura o masa pe zi, la locul de practică. După obținerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul SDEE Transilvania Nord sau în altă companie din Grupul Electrica.

Din dorința de a susține cât mai mulți elevi în parcursul lor spre profesia de electrician, anul acesta SDEE Transilvania Nord a extins parteneriatul și la Oradea, împreună cu Colegiul Tehnic Traian Vuia. Elevii de aici se vor bucura de aceeași susținere pentru a se dezvolta profesional în cele mai bune condiții.

“Considerăm că stimulând performanța școlară și impulsionând elevii să descopere pasiunea pentru meseria de electrician, contribuim la formarea de profesioniști valoroși pentru sistemul energetic românesc. Ne bucurăm că putem să le oferim sprijin și îndrumare pentru a-și exploata potențialul”, a declarat Emil Merdan, Directorul General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.