Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Germania intră în zona roşie

788
Triaj epidemiologic în vama Borș
Foto ©️ ebihoreanul.ro

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de joi, 11 noiembrie 2021, Hotărârea nr. 102 care prevede actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

– în zona roşie au intrat: Germania, Elveţia, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan şi Botswana;

– în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Belarus, Noua Caledonie, Suriname şi Saint Vincent şi Grenadine;

din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Finlanda, Laos, Insulele Falkland şi Insulele Turks şi Caicos;

– în zona verde au intrat: Saint Lucia.  

Totodată, aceeaşi Hotărâre abilitează Ministerul Sănătăţii să elaboreze metodologia de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă în unităţile de învăţământ.

Vezi mai jos lista completă:

c2g9MDU4YzZkYTI0OTE4YzZjZTVjYjFhMTQ5MGEzMzVjMjE-1

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.