Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Italia intră în zona galbenă

543
Vama Borș

CNSU a aprobat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori. Italia a trecut în zona galbenă, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 26 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 106 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Față de lista precedentă, în zona roșie a intrat Monaco, urmare a creșterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în principat. Printre țările aflate acum în zona roșie se află Austria, Croația, Olanda, Grecia, Marea Britanie, Germania, Polonia sau Ungaria.

Cu o incidență de sub 3 la mia de locuitori, România a trecut în zona galbenă, alături de Franța, Portugalia ori Finlanda. Pe lista galbenă au trecut, din verde, în urma creșterii incidenței, Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

În zona verde se află Spania cu o incidență de 1,3 la mia de locuitori, Mexic cu 0,3 sau Egipt cu 0,1.

Lista intră în vigoare din 28 noiembrie, de la ora 0:00.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, potrivit hotărârii CNSU din 26 noiembrie 2021:

c2g9NGMwMmQ0YTUyNmE2ZjgxMzBiYTJlMDhmNTEzYWEwOWQ

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.