Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Ungaria și Cehia au trecut în „zona roșie”

945
Vama Borș

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. 

În privința listei statelor cu risc epidemiologic, principalele modificări sunt:

► în zona roșie au intrat: Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman;

► în zona galbenă au intrat:

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Statele Unite ale Americii și Saint Kitts și Nevis;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polonia, Norvegia, San Marino și Andorra;

► în zona verde au intrat: Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarten, Antigua și Barbuda și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

De precizat că la revenirea dintr-o țară aflată în zona roșie, doar cei vaccinați și trecuți prin boală scapă de carantină. Această măsură poate fi evitată la revenirea dintr-o zonă ”galbenă” și de cei cu test negativ.

Lista actualizată:

62222983

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.