Municipiul Sibiu intră în carantină, ca urmare a răspândirii Covid-19

295

Având în vedere incidența mare a cazurilor de coronavirus, vom institui măsura de carantinare a Sibiului, la un loc cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, începând de luni. La fel, vor intra în carantină și localitățile Tălmaciu și Cisnădie, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

Pe durata carantinei, magazinele se închid la ora 20, terasele vor rămâne închise, inclusiv cele aflate în spațiul deschis.

De asemenea mall-urile și magazinele vor fi închise pe toată perioada weekendului, încă din acest weekend, cu excepția farmaciilor, a magazinelor agro-alimentare și a piețelor.

Magazinele pot primi cel mult o persoană la opt metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică emise, iar între orele 10 și 13, procurarea de alimente și materiale necesare va fi rezervată persoanelor cu vârste de peste 65 de ani.

Pentru ieșirile sau intrările în zona de carantină există excepții:

Asistența medicală de urgență, activitatea profesională, cumpărarea alimentelor – pe baza declarației pe propria răspundere.

Activitățile religioase se vor desfășura numai în spații deschise.

La sfârșitul celor 14 zile, care sunt socotite de luni, vom face o nouă evaluare, a mai spus Arafat.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, o rată de 7,4 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mie.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.