Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată joi. Bulgaria a intrat în zona roșie

1792
Vama Borș

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey au intrat în zona roșie.

În zona galbenă au intrat:

– din zona roșie, după scăderea incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao.

– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

În zona verde au intrat Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Vezi mai jos lista completă:

aD00YmE0NDVhNTQxZTE3MGYzOGVkOTdiZjI0NTRjZDRiYg

Excepții de la carantinare

Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Sunt scutiţi de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.