Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Belgia și Austria au intrat în zona roșie

1351
Triaj epidemiologic în vama Borș
Foto ©️ ebihoreanul.ro
 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 90 prin care se actualizează lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Principalele modificări sunt:

  • în zona roșie au intrat: Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey;
  • în zona galbenă au intrat:
    • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten;
    • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Islanda și Azerbaidjan;
  • în zona verde au intrat: Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto.

Lista cu clasificarea țărilor:

Anexa-la-HCNSU-nr.-90-din-21.10.2021

Noi reguli pentru românii care călătoresc în Spania

Din cauza numărului mare de infectări, autorităţile spaniole au inclus România pe lista statelor cu risc. Astfel, românii care călătoresc în Spania vor trebui să prezinte la intrarea în ţară certificatul european digitat COVID din care să reaiasă că au fost vaccinaţi cu schema completă, au trecut prin boală sau să facă dovada unui test PCR negativ realizat în ultimele 72 de ore.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.