Klaus Iohannis: începând de luni masca devine obligatorie peste tot (video)

1260
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate, între care trestricții pe timp de noapte și certificat verde în majoritatea activităților zilnice. Guvernul trebuie să ia o decizie cel târziu vineri, a spus miercuri seara, Iohannis.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. În vestul. Europei, unde oamenii s-au vaccinat, pandemia nu mai are efect. 
  • La noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dacă vă vaccinați, scăpați de boală.
  • Până când vă convingeți să vă vaccinați, e nevoie de restricții.
  • Începând de luni e vacanță școlară pentru două săptămâni.
  • Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și la școală, și la cinematograf, și pe stradă.
  • Vor fi restricții începând de luni, guvernul va stabili măsurile. Va fi restricționată noaptea, exceăpție făcând cei vaccinați. La majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.