2 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Încep testele aplicației RO-ALERT!

Sâmbătă, a fost lansată pagina web destinată portalului ro-alert.ro, portal care urmărește să emită alerte în situații de urgență majore, în care viața și sănătatea cetățenilor sunt expuse unui pericol iminent. Astfel de situații pot fi calamități naturale, fenomene meteo extreme, inundații de mari proporții sau dezastre de origine umană.

- Publicitate -

Momentan, aplicația este în etapa de testare, urmând ca în perioada 17-27 septembrie să fie demarată o procedură de testare la nivel național. În perioada de testare vor fi emise alerte cu mențiunea TESTARE. Sistemul ro-alert.ro va fi disponibil și pentru sistemul de operare iOS începând cu cel târziu luna decembrie. Avertizările vor funcționa atât pe smartphone cât și pe telefoanele de generații mai vechi.

Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza indicațiilor existente aici:

Portalul www.ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI