Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Movila (unitate suport Covid) din Ploiești. Doi pacienți au decedat

248

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, relatează Agerpres.

Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Incendiul a pornit la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum. Din primele informaţii, doi pacienţi sunt decedaţi, alţi 18 fiind evacuaţi.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova. „Pompierii militari acţionează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport Covid Movila din Ploieşti. Incediu se manifestă la parter pe o suprafaţă de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum. Din primele informaţii, doi pacienţi sunt decedaţi. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roşu Judeţean. 20 de au fost evacuaţi”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Managerul Serviciului de Ambulanță Prahova a declarat la Digi 24 că apelul la 112 a fost făcut la ora 04:16: “La fața locului am găsit două persoane decedate. Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 74 și 75 de ani. Toți pacienții internați depindeau de oxigen”.

Știre în curs de actualizare …

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.