Incendiu la Institutul Matei Balș din București. Patru persoane au murit carbonizate

495
Incendiu la Institutul Matei Balș din București
Foto ©️ libertatea.ro

UPDATE: Pe lângă cele patru decese înregistate dimineață, a mai fost găsit un cadavru carbonizat într-o baie, bilanțul fiind de cinci morți. Anchetatorii nu au putut identifica încă persoanele carbonizate, astfel că va fi necesară prelevarea de probe ADN.

Un incediu a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 120 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați.

Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia.

Pacienții aflați în stare gravă sunt transferați către alte spitale.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

Ministrul Vlad Voiculescu se află la spital, alături de Raed Arafat care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului.

Șeful DSU a oferit declarații alături de ministrul Vlad Voiculescu și a mai spus că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 05:05.

Șeful DSU a precizat că incendiul nu a avut loc la o secție ATI. Întrebat în ce stare se aflau cei patru pacienți care au decedat, dr. Adrian Streinu-Cercel a declarat că aceștia erau în „stare medie”, având mască de oxigen, scrie Libertatea.ro. 

Incendiu la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”

Incendiu la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Publicată de Ro Health Review pe Joi, 28 ianuarie 2021

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Știre în curs de actualizare …

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.