Elena Udrea ar fi fugit din țară după condamnarea la 6 ani de ÎNCHISOARE. Poliția a dat-o în URMĂRIRE

401

Update: Elena Udrea a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria, la solicitarea autorităților române, și vor fi demarate procedurile de extrădare.

 

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, precizează un comunicat al MAI.

Cererea de extrădare a Elenei Udrea formulată de autoritățile române a ajuns la autoritățile bulgare. Elena Udrea se află în prezent în arestul Poliției de Frontieră de la Petrici.

Elena Udrea ar fi plecat din țară cu mașina prin Vama Giurgiu, potrivit informațiilor Digi24.ro.

Conform procedurilor, în cazul în care fostul ministru al turismului nu se va preda în termen de 24 de ore va fi dată în căutare națională, apoi internațională. 

„Impotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu”, se arată pe site-ul Poliției Române, în dreptul fotografiei acesteia.

Conform sentinței, citată de G4media, Elena Udrea trebuie de asemenea să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.