Cristi Danileț a fost exclus din magistratură pentru postările de pe TikTok. Judecătorul va contesta decizia CSM la Înalta Curte

728
Cristi Danileț
Cristi Danileț
 

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură de CSM din cauza postărilor de pe platforma de socializare TikTok.

 

„În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, transmite Consiliul Superior al Magistraturii.

Articolul 99, la care face referire CSM în informare prevede:

Constituie abateri disciplinare: a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu;

Judecătorul Cristi Danileț spune că decizia de excludere a fost luată din cauza a două videoclipuri postate pe TikTok anul trecut.

În primul clip, magistratul face mai multe mișcări de karate în timp ce se află într-o piscină, iar la final strigă.

În al doilea clip, acesta arată în fața telefonului cu care era filmat o drujbă de tăiat tufișuri, după care începe să tundă, în ritm energic, gardul viu din spatele său.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a spus Cristi Danileț.

 

Urmărește-ne și pe Google News