40 DE ABSOLVENȚI AI ȘCOLILOR MAI S-AU ALĂTURAT POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI

167
40 DE ABSOLVENȚI AI ȘCOLILOR MAI S-AU ALĂTURAT POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI ~2-800x634

15 ofiţeri și 25 de agenți de poliție, formați în școlile MAI, au ales să ni se alăture. Timp de un an, respectiv şase luni de zile, poliţiştii se vor afla sub tutela specialiştilor IGI care îi vor iniţia în tainele acestei meserii.

Azi, 23 iulie a.c., cu forțe proaspete și cu mult entuziasm după depunerea jurământului şi înaintarea în primul grad profesional, 15 tineri, absolvenți ai promoției din acest an a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, repartizați în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, au debutat în cariera de ofițer.

De asemenea, începând de săptămâna viitoare, 23 de absolvenți ai Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “ Avram Iancu” Oradea și doi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldești, promoția iulie 2018, vor face primii pași în carieră sub îndrumarea polițiștilor de imigrări.

Plini de speranțe, noii polițiști de imigrări au ieșit pe porțile şcolilor dornici să își ocupe locurile atribuite și să pună în aplicare cunoștințele acumulate în anii de studii. Repartiția s-a făcut luând în considerare media de absolvire, opțiunile acestora și nevoia de personal existentă la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Astfel, noii colegi își vor desfășura activitatea structurile centrale și teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări: Direcția Azil și Integrare, Direcția Management Strategic, Direcția Suport Logistic, Serviciul Juridic, Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, Serviciile pentru Imigrări ale județelor Brașov, Ilfov, Constanța, Timiș, Mureș și Tulcea, Birourile pentru Imigrări ale județelor Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Giurgiu, Călărași, Neamț și Vaslui, Centrele Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil din București, Galați, Timişoara, Giurgiu, Rădăuți și Maramureș și Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad.

Timp de un an, respectiv şase luni de zile, poliţiştii se vor afla sub tutela specialiştilor IGI care îi vor iniţia în tainele acestei meserii.

Echipa managerială a inspectoratului i-a asigurat de întregul sprijin în exercitarea misiunilor încredințate, profesia aleasă fiind una captivantă, plină de provocări, care implică profesionalism, onestitate, fermitate şi integritate.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.