-2.8 C
Aleşd
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăLocalVadu-CrisuluiVadu Crișului: reabilitarea dispensarului medical uman din fonduri PNRR

Vadu Crișului: reabilitarea dispensarului medical uman din fonduri PNRR

In cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.3 “Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale”, a aparut lista cererilor de finantare aprobate de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. Printre ele apare si numele comunei Vadu Crisului cu proiectul „REABILITAREA SI EFICIENTIZAREA DISPENSARULUI COMUNAL DIN LOCALITATEA VADU CRISULUI, COMUNA VADU CRISULUI, JUDETUL BIHOR”. Studiind memoriul tehnic in cadrul proiectului s-au propus a fi executate urmatoarele lucrari: 

- Publicitate -

LA INCHIDERI EXTERIOARE: Se propune termoizolarea peretilor exterior cu placi de polistiren expandat de 15 cm, finisat cu tencuiala nobila; izolarea termica a soclului cu polistiren extrudat de 10 cm, pana la cota de -0.50 m fata de C.T.A., finisat cu tencuiala decorativa pentru soclu;inlocuirea tamplariilor existente, care prezintă semne de degradare sineetansietate cu tamplarii din PVC cu geam termopan, avand 3 foi de sticla (tripan) una din foi fiind cu depunere de strat emisiv LOW-E; se vor demonta burlanele si stresinile existente, si se vor monta la loc dupa executarea lucrarilor propuse. Deasemenea burlanele/stresinile deteriorate vor fi inlocuite. Se va realiza o inspectie a invelitorii si asterelii, si se vor efectua lucrari de reparatie, in caz de necesitate acestea vor fi inlocuite; se va realiza termoizolarea planseului peste ultimul nivel cu vata minerala de 25 cm grosime, protejata cu scanduri din lemn si acoperita cu astereala din lemn;
prevederea la structura sarpantei a panei de coamă si a clestilor de rigidizare dintre căpriori
si eventuale reparații la elemente deteriorate precum si ignifugarea materialului lemnos din sarpantă.

FINISAJE EXTERIOARE: tencuieli exterioare decorative pentru soclu, tencuiala nobila la pereti exteriori; jgheaburi si burlane din tabla vopsita pentru colectarea apei pluviale; invelitoare din tigla ceramica; tamplarie din PVC color cu geam termopan, avand 3 foi de sticla (tripan) una din foi fiind cu depunere de strat emisiv LOW-E. 

FINISAJE INTERIOARE: Se propune refacerea zugravelilor interioare in zonele de interventie; refacere tencuieli si finisaje la nivelul tavanelor in zonele interventiei la planseul peste ultimul nivel; reparatii la tencuieli interioare si exterioare, in zonele de interventii; zugrăveli interioare si exterioare, in zonele de interventii; reparatii tencuieli interioare in jurul golurilor dupa desfacerea tamplariei exterioare
existente;

TERMOIZOLATII: Se propune izolarea termica a planseului peste ultimul nivel al cladirii cu vata minerala bazaltica avand grosimea de 25 cm, protejata cu grinzi din scanduri din lemn; termoizolare peretilor exterior cu placi de polistiren expandat de 15 cm, finisat cu tencuiala nobila; izolarea termica a soclului cu polistiren extrudat de 10 cm, pana la cota de -0.50 m fata de C.T.A., finisat cu tencuiala decorativa pentru soclu.

AMENAJARI EXTERIOARE: Trotuarele de protectie existente se vor sparge pentru montarea termoizolatiei pe soclu, pana la cota de -0.50m fata de C.T.A., dupa ce vor fi refacute; se propun trotuare de protectie (dupa caz), avand latimea de 1 m, in zonele unde acestea nu exista.

INSTALAŢII SANITARE-TERMICE: Prin prezentul proiect pentru aportul de aer proaspat s-a prevazut un sistem de ventilatii cu recuperare de caldura. Astfel in pod se va monta o unitate compacta de ventilatie cu recuperator de caldura cu debitul min de Q 6500 mc/h ce va asigura necesarul de aer proaspat si de evacuare a aerului viciat. Unitatate va fii carcasata si complet echipata inclusiv cu pompa pentru elimenarea condensului. Evacuarea condensului se va face in exterior sau in retea de de canalizare prin realizarea unui sifon. Introducerea de aer proaspat respectiv evacuarea aerului viciat se va realiza prin tubulaturi de ventilatii respectiv grile de introducere si absobtie aer. Pornirea si oprirea unitatii de ventilare se va face automatizat prin intermediul senzorilor. La trecerea prin pereti sau plansee conductele de ventilare se executa din materiale incombustibile care asigura rezistenta la foc egala cu cea a peretelui sau planseului strapuns. La trecerea prin pereti si plansee golul din jurul conductei de ventilare se etanseaza cu materiale avand rezistenta la foc (EI) egala cu rezistenta la foc (REI/EI) a peretelui sau planseului traversat. In interiorul conductelor de ventilare in dreptul traversarii peretiilor si planseelor se prevad clapete antifoc, de regula cu rezistenta egala cu a elementului traversat. 

Valoarea totala a lucrarilor este 1.844.880,27 lei fara TVA.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI