Vadu Crisului – Prima sedinta a Consiliului Local din 2022

641

Vineri, 21 ianuarie 2022 a avut loc prima sedinta ordinara din acest an a Consiliului Local din Vadu Crisului. Cei 13 consilieri au dezbatut cele sase puncte inscrise pe ordinea de zi. 

 

Dupa deschiderea sedintei de catre primarul Cosma Dorel, lucrarile au fost preluate si conduse de catre presedintele de sedinta Halasz Alexandru. Consilierii au votat procesul verbal al sedintei ordinare din luna decembrie si nefiind luari de cuvant la “interpelari” s-a trecut la punctele de pe ordinea de zi. 

Primele patru puncte au fost propuse de catre viceprimarul Hasas Ioan. La primul punct, initiatorul a prezentat Planul achizitiilor publice  al comunei Vadu Crisului pe anul 2022, iar la punctul doi de pe ordinea de zi propunerea pentru reteaua scolara a comunei Vadu Crisului pentru anul scolar 2022-2023. La punctul cu reteaua am aflat, ca in urma avizului primit de la Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, privind reteaua scolara ce va functiona la nivelul Colegiului Tehnic Nr.1 Vadu Crisului in anul scolar 2022/2023 conform metodologiei si Consiliul Local trebuie sa aprobe reteaua scolara propusa, care dealtfel va fi la fel ca si in acest an scolar. La punctul trei alesii locali au votat aprobarea semnarii Acordului de Parteneriat intre Agentia Judeteana pentru ocuparea fortei de munca Bihor si Comuna Vadu Crisului privind desfasurarea activitatilor din cadrul proiectului „SICONET-Servicii Integrate Calificare si Ocupare pentru Tinerii NEETs”, respectiv campania de informare si promovare in randul tinerilor din Regiunea Nord-Vest in vederea identificarii persoanelor cu varsta intre 16 si 29 de ani care nu sunt ocupati si nu urmeaza nici o forma de educatie sau formare in vederea directionarii acestora catre Serviciul Public de Ocupare in vederea inregistrarii si profilarii. 

Dupa votarea Planului de actiuni si lucrari de interes local pentru persoanele apte de munca din familii beneficiare de ajutor social cei prezenti au votat punctul cinci de pe ordinea de zi, initiat de primarul Cosma Dorel, proiectul de hotarare privind formarea unui numar cadastral teren in suprafata de 834 mp. concesionat in vederea construirii unei case de locuit in zona Dealu Bandi. 

La ultimul punct de pe ordinea de zi s-au aprobat doua cereri privind prelungirea inchirierii unui spatiu din incubatorul de afaceri catre CPR EVAL Broker De Asigurari SRL si al unui spatiu din dispensarul medical catre SC Microstim SRL. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.