Tânăr de 17 ani din Vadu Crișului, prins la volan fără permis. S-a ales cu dosar penal

1144
Mașina poliție
Foto caracter ilustrativ

Un tânăr în vârstă de 17 ani din Vadu Crișului este cercetat penal, după ce a fost prins de polițiști, la volan, fără a deține permis. A fost oprit pe o stradă din localitate.

 

Potrivit IPJ Bihor, miercuri, 7 septembrie, la ora 10.00, pe drumul comunal din localitatea bihoreană Vadu Crișului, polițiștii Postului de Poliție Vadu Crișului au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, localnic, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Postului de Poliție Vadu Crișului continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot miercuri, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 24.820 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut două permise de conducere. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

Astfel, au fost sancționați 55 de bicicliști, 11 sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați doi pietoni care au traversat neregulamentar, două sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, a fost sancționat un conducător de vehicul cu tracțiune animală, iar 17 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Polițiștii bihoreni continuă zilnic acțiunile în trafic. Se acţionează cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Bihor, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, precum și a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

 

Urmărește-ne și pe Google News