-2.8 C
Aleşd
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăLocalVadu-CrisuluiO inițiativă bună la Vadu Crișului - sală de jocuri interactive și...

O inițiativă bună la Vadu Crișului – sală de jocuri interactive și de echipa 

Şcoala din ziua de azi trebuie să încurajeze familiile şi profesorii să stabilească acorduri de învăţare, să îi instruiască pe cei din conducerea şcolilor să solicite implicarea părinţilor permanent – nu numai atunci când sunt probleme, să acorde părinţilor dreptul de a lua decizii şi hotărâri care privesc şcolarizarea copiilor, să extindă programul de lucru din şcoală chiar după-amiaza, seara şi la sfârşit de săptămână, permiţând elevilor şi familiilor să se angajeze în activităţi de învăţare şi recreative, de instruire a părinţilor. 

- Publicitate -

Biserica si scoala sunt doua institutii atat de apropiate ca functie, incat este imposibil sa slujesti in Biserica si sa faci abstractie de scoala si invers, sa faci parte din institutia scolii si sa faci abstractie de Biserica. Motivul fundamental pentru care Biserica si scoala se presupun reciproc este faptul ca amandoua au in vedere omul: Biserica se ocupa de mantuirea omului, iar scoala, de instruirea lui. Dar nu exista mantuire fara cunoastere si cunoastere fara instruire. De aceea, Cel ce a intemeiat Biserica, Mantuitorul Hristos s-a numit „Invatatorul”, una din slujirile Lui este cea invatatoreasca, iar una din primele misiuni date apostolilor arata ca una din functiile Bisericii va fi aceea de a invata: „Mergand, invatati toate neamurile…” (Matei 28, 19).

 Parohia Greco Catolică Vadu Crișului prin asociația „Mons. Ioan Dan”, in colaborare cu parintii si cu conducerea scolii au venit cu ideea si au realizat o sala de jocuri interactive si de echipa în sprijinul si spre bucuria elevilor. 

“Având în vedere situația temporară a lipsei de spațiu din curtea clădirii (internat) datorită noilor investiții făcute de către primaria Vadu Crișului, respectiv construire „Centrul de meșteșuguri” in cadrul proiectului transfrontalier ROHU 126 și șantierul de rigoare rezultat în curtea școlii unde activează câteva dintre clasele de gimnaziu ale Colegiului Tehnic nr. 1 Vadu Crișului, ne-am gândit ca să realizăm un spațiu de joacă pentru copii în interior in colaborare cu domnul director prof. Mălai Florin, căruia îi mulțumim pe această cale pentru deschiderea și implicarea cu care a primit inițiativa noastră”, aflam de la preotul Tantas Vasile. “Impreuna am identificat o sală de clasă, am cumpărat jocuri și prin disponibilitatea și implicarea grupului de părinți de la clasa a 5- a și a domnului profesor Bradea Adrian am transformat sala de clasă în sală de jocuri interactive și de echipă, unde in fiecare pauză se joacă cu multă bucurie toți copii care își desfășoară activitate didactică în respectiva clădire”. 

Frumusetea spiritualitatii romanesti este rezultatul unitatii dintre Bi­serica si scoala romaneasca, a colaborarii lor in decursul istoriei. Biserica si scoala romaneasca au avut aceeasi temelie, pe Iisus Hristos si aceeasi in­vatatura fundamentala: Evanghelia Sa. 

Speram ca colaborarea intre scoala, biserica, parinti va mai avea multe rezultate in folosul copiilor. 

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI