Doar depuneri de coroane de Ziua Naţională a României la Vadu Crișului

445
Ziua Naţională a României la Vadu Crișului

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie, după ce Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta în această zi din 1918, rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României. 

Până în anul 2019 și la Vadu Crișului în organizarea Primăriei Vadu Crișului, Bisericii Ortodoxe și Garnizoanei Oradea – în cadrul unei parade militare, la  troița din centrul localității,  ridicată în cinstea eroilor căzuți în cele două războaie mondiale se depuneau coroane, cu participarea a 300-400 de persoane. Pandemia a schimbat insa totul. 

Marti, la orele 11, la ceremonia din acest an au participat doar oficialitatile locale, reprezentantii bisericii ortodoxe si ale unor partide politice. Astfel după reprezentanții primăriei și al Consiliului Local,   în frunte cu primarul Cosma Dorel și viceprimarul Ioan Hasas au depus coroane reprezentanții Bisericii Ortodoxe și al partidelor PNL și UDMR Vadu Crisului. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.