30.3 C
Aleşd
sâmbătă, 22 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Dezvoltarea asistentei sanitare din Vadu Crisului

 

Centru de permanenta, doi medici de familie, dentist, medic ginecolog, medic cardiolog stau la dispozitia cetatenilor din comuna Vadu Crisului in vederea depistarii, rezolvarii  problemelor medicale si mentinerii sanatatii. In urmatoarele zile, aceasta oferta se va inbunatati simtitor in favoarea oamenilor si nu pentru ca vine campania. Un om normal stie, ca depunerea unui proiect necesita 5/6 luni de pregatire.

Incepand cu data de 5 iunie 2024 intre orele 8,00-10,00, in fiecare miercuri se vor efecua recoltari pentru analize medicale: biochimie, hematologie, examen de urina , etc, in conformitate cu cele indicate si prescrise de catre medicul de familie, intr-un spatiul amenajat in fosta locuinta a medicilor de familie din dispensarul medical Vadu Crisului, cu intrare din partea politiei locale. Pacientii sa aiba asupra lor cartea de identitate.

Proiectul “REABILITAREA SI EFICIENTIZAREA DISPENSARULUI COMUNAL DIN LOCALITATEA VADU CRISULUI, COMUNA VADU CRISULUI, JUDETUL BIHOR” făcând parte dintr-un proiect depus si castigat de catre Primaria comunei Vadu Crisului in cadrul programului  PNRR – Componenta 10, obiectul de investiții  “Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale”, valoarea finantarii obtinute este 2.195.371,21 lei, avand un impact pozitiv pentru imbunatatirea furnizarii de servicii publice la nivel local si reducerea consumului total de energie a ajuns in faza de licitatie. In acest moment se analizeaza ofertele depuse si din cele 6 oferte depuse se va alege cea mai buna pentru a semna contractul de executie si pentru a incepe demararea lucrarilor.

vezi locul 90 site: https://www.mdlpa.ro/uploads/articole/attachments/636b824bd5d42505685773.pdf?fbclid=IwAR1myqL4VfciyomrO4OVVkCbhr-4QWs0MDVmdZSWFqSlo9D1X_vxxVwyork

Investiția „Eficientizarea dispensarului comunal uman Vadu Crisului, jud.Bihor prin dotare cu aparatura de recuperare medicala”, din cadrul proiectului Cooperare transfrontaliera pentru asistenta medicala de inalta calitate prin investitii in infrastructura si modernizarea echipamentelor medicale” cu titlul in limba engleza „Cross-border cooperation for high-quality healtcare by investing in infrastructure and modernisining medical equipment”, ROHU 00579 s-a depus in parteneriat cu orasul Hajduszoboszló din Ungaria, localitate infratita cu comuna Vadu Crisului in luna ianuarie 2024. Ca urmare a faptului, ca spatiile de la etajul dispensarului medical uman din Vadu Crisului sant libere, prin proiect se doreste dotarea spatiilor libere cu aparatura pentru recuperare medicala.  

Dotarea fiecărui spaţiu este corespunzătoare destinaţiei sale, cu aparatură de ultimă generaţie şi mobilier adecvat activităţii medicale ce urmează să se desfăşoare. Valoare totala a proiectului depus este 2.151.725,48 Euro, din care partea  comunei Vadu Crisului 511 147,48 Euro. Cofinantarea este 2%. 

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI