ADI Auseu – Vadu Crisului depune un proiect pentru modernizarea drumurilor comunale

884

Consiliile Locale ale comunelor Vadu Crișului și Aușeu au înființat în anul 2015 Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Auşeu-Vadu Crișului, având ca obiectiv general dezvoltarea durabilă în domeniul economic, social, cultural, precum şi din punct de vedere al mediului şi al infrastructurii. In anul 2016 prin ADI  s-a depus si s-a castigat un proiect cu finanțare europeană pentru infrastructură rutieră.

Contractul de finanțare a proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de bază, prin modernizarea drumului comunal DC 170 și a unor străzi de interes local pe teritoriul comunelor Aușeu și Vadu Crişului” a fost semnat în anul 2017 cu AFIR. Valoarea contractului a fost de 5.774.037,47 lei, la care s-a adaugat TVA în valoare de 1.097.067,12 lei. Constructorul desemnat în urma licitației a fost firma SC Viarom Construct SRL, iar lucrările au fost finalizate până pe 31 decembrie 2018.  

Avand in vedere faptul ca in acel proiect nu au intrat toate strazile  din cele doua comune, conducereile celor doua primarii au hotarat ca sa mai depuna un proiect in cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Ca urmare miercuri, 3 noiembrie cele doua consilii locale au votat proiectul de hotarare privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ a obiectivului de investiție “Modernizare strazi in ADI Auseu – Vadu Crisului”.

In cazul in care proiectul va fi eligibil in cele doua comune se vor moderniza inca 7773 metri de drumuri. Conform devizului general valoarea proiectului cu TVAva fi 9.168.565,4 lei, din care de la bugetul de stat 8.865.000,41 lei si de la bugetele locale 303.565,00 lei. 

In Vadu Crisului se vor moderniza Ulita Totului-Ulita Bercului Topa de Cris( 674 ml), Ulita Valea Birtin (de la fantana pana la statia de apa Birtin, 924 ml), Ulita Valea Topa de Cris pana la drumul minei (1160 ml) si strada dintre drumul judetean DJ108 I /Strecul Borodului; iar in comuna Auseu se vor moderniza 2100 ml de drum comunal in satul Cacuciul Vechi si 2600 ml in satul Luncsoara. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.