UPDATE Centura Aleşdului, amânată din nou !

1132
Foto © www.photoedit.ro

CENTURA ORAȘULUI ALEȘD – ESTE BLESTEMATĂ

 

Cea mai importantă problemă a comunității aleșdene, cu mari implicații în traficul național și internațional, o reprezintă necesitatea realizării centurii ocolitoare a orașului. Cu mulți ani în urmă a fost întocmită documentația pentru acest obiectiv cu finanțare europeană, însă schimbările politice în administrarea țării au blocat începerea lucrărilor la acest obiectiv. Calvarul determinat de traficul infernal pe E 60, care traversează orașul Aleșd, nu a constituit una din prioritățile „aleșilor” ajunși la guvernare. Interesant, că primul obiectiv cu care au amăgit alegătorii în campania electorală, a fost realizarea acestei centuri. Imediat după alegerile locale,Ioan Todoca ,noul primar al orașului Aleșd, și-a stabilit ca primă prioritate repunerea în actualitate și începerea lucrărilor la acest obiectiv.

Desele drumuri la București și contactele și insistențele la diferiți factori decizionali, au fost benefice, reușindu-se reintroducerea în master plan a centurii Aleșd și demararea demersurilor pentru începerea lucrărilor. S-a realizat licitația, urmând să se semneze contractul de execuție. Anunțata vizită a lui Sorin Bușe, ministrul transporturilor la Aleșd, în legătură cu semnarea acestui contract a fost așteptată cu încredere și entuziasm atât de către autoritățile locale cât mai ales de către locuitorii orașului, „beneficiarii”traficului infernal, cu urmări în starea lor de sănătate.

Sosit joi, 10 noiembrie la Aleșd, d-l ministru Bușe a fost întâmpinat la sediul primăriei de autorități și consilieri locali, dornici să participe la un eveniment istoric. Dezamăgirea celor prezenți a fost cauzată de vestea adusă de ministru, prin care semnarea contractului pentru începerea lucrărilor a fost amânată din nou, din cauză că firma care a câștigat licitația ar fi suspectată de fraude cu fonduri europene. I s-a acordat un timp pentru a depune documente justificative, în caz contrar v-a fi anulat rezultatul licitației.

Menționăm că această firmă se află în insolvență. Ce urmează? O nouă licitație cu implicațiile ei și alte luni de zile de tergiversări și amânări. Întrebările pertinente adresate de consilieri d-lui ministru, precum și răspunsurile d-lui Bușe, au reliefat că majoritatea lucrărilor de infrastructură incluse în master plan vizează estul și sudul țării și mai puține în Ardeal?

Domnia sa a afirmat că stabilirea priorităților în infrastructură depășesc competența sa!. Dezamăgirea s-a citit pe fața primarului și a celor prezenți, care și-au pus mari speranțe în această vizită. Nu aceiași soartă o are Beiușul, care a semnat deja contractul de execuție a centurii. Locuitorilor orașului Aleșd nu le-a rămas altceva decât să invoce ajutorul Divinității.

Joi seara Primaria Orasului Alesd a primit vizita lui  Sorin Buse ministrul transporturilor.

Vizita a fost legată de semnarea contractului de executie a șoselei de centura a orașului Aleșd.

In urma discuțiilor avute semnarea contractului a fost amânată. Potrivit primarului oraşului Aleşd „amânarea semnării contractului se datorează faptului că firma care a castigat licitaţia ar fi suspectă de fraude cu fonduri europene, în plus s-au cerut documente justificative„.

Foto © www.photoedit.to
Foto © www.photoedit.to

 

 

Urmărește-ne și pe Google News