Primarul Adrian Codrean caută investitori pentru Parcul Industrial Tileagd

1213
Parcul Industrial Tileagd

Primarul Adrian Codrean crede că forţa de muncă nu va fi o problemă în Parcul Industrial Tileagd, deoarece există numeroşi localnici care fac naveta la Oradea şi care ar dori să lucreze acasă.

Parcul Industrial Tileagd se întinde pe o suprafaţă de 9,3 ha. În maximum cinci ani, el va fi ocupat de investitori, anticipează Traian Bodea, vicepreşedintele CJ Bihor. Autorităţile vor colabora pentru acordarea unor facilităţi investitorilor interesaţi să contracteze parcele în parcul industrial. „Parcul industrial de la Tileagd se înscrie în conceptul de dezvoltare economică microregională. De acum, echipa companiei se va concentra pe găsirea unor investitori care să aducă salarii corecte şi producţie cu plus valoare”, a spus Simon Adrian, reprezentantul SC Parcuri Industriale Bihor SA.

Lucrările la iluminatul public exterior, demarate în urmă cu două luni în Parcul industrial Tileagd, au fost finalizate. Sistemul de iluminat a fost verificat printr-o vizită în teren, miercuri seara, de către reprezentantul SC Parcuri Industriale Bihor SA, Simon Adrian, primarul comunei Tileagd, Adrian Codrean şi ingineri. Dar şi de vicepreşedintele CJ, Traian Bodea, care pe parcursul mandatului său, a încercat să se identifice cu parcurile industriale din Bihor.

„Obiectivul a fost realizat în proporţie de 100%. Au fost montaţi 39 stâlpi cu H util de 8ml, s-au montat corpuri de iluminat cu becuri tip LED 80W şi s-a realizat împământarea întregii reţele de iluminat. Vorbim despre 1.350 de metri liniari”, a precizat inginerul Dan Pitirici, pentru newsbihor.ro.

În paralel cu realizarea sistemului de iluminat exterior, au loc lucrări rutiere pe o suprafaţă de 7.500 de metri părtraţi. Acestea sunt în grafic: trotuarele sunt asfaltate în proporţie de 90%, fundaţia drumului este finalizată, iar continuarea lucrărilor la suprastructura rutieră, realizată în proporţie de 45%, este programată în cursul săptămânii care urmează. Şantierele în parc ar putea fi închise în următoarele două luni.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.