CFR efectuează lucrări între stațiile Tileagd și Oșorhei, pentru ridicarea restricțiilor de viteză a trenurilor

372
CFR călători Aleșd
Foto © Levente Nosz
 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA efectuează lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe 60 de șantiere, pe raza a 7 regionale de cale ferată. Dintre cele 60 de șantiere, unul se află în Bihor.

Mai exact, între stațiile Tileagd și Oșorhei km 637+700 – 638+900 (fir I) se desfășoară lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor de transport feroviar.

„Activitatea de întreținere și reparații curente la infrastructura feroviară are drept scop îmbunătățirea condițiilor de transport pe calea ferată, prin restabilirea vitezei de circulație și creșterea capacității de expoloatare și este finanțată din fonduri bugetare, cu o alocație financiară aferentă anului 2019 în valoare de 196 de milioane de lei și din surse proprii ale companiei, cu o alocație aferentă anului curent în valoare de 162,6 milioane de lei”, transmite CFR SA.

Lucrările de întreținere și reparații sunt desfășurate în regie proprie sau cu firme specializate și au ca scop creșterea vitezei de circulație și îmbunătățirea gradului de confort.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.