Aproape 100 de metri cubi de lemne, în valoare de peste 12.000 de lei, confiscați de polițiști de la o societate comercială cu sediul în comuna Tileagd

649

Aproape 100 de metri cubi de lemne, în valoare de peste 12.000 de lei, expediate sau deținute fără documente legale, confiscați de polițiștii bihoreni de la o societate comercială.

La 20 august, în urma controlului efectuat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, la o societate comercială cu sediul în comuna Tileagd, județul Bihor, s-a constatat că societatea comercială respectivă ar fi expediat, dintr-o partidă de pe raza localității bihorene Șauaieu, 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, fără avize de însoțire a materialului lemnos.

Totodată, s-a constatat că societatea deținea, în aceeași partidă, 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței. 

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, cei 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, în valoare de 6.150 de lei, au fost confiscați valoric, iar cei 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, deținuți fără documente legale, în valoare de 6.104 de lei, au fost confiscați și predați în custodia unui ocol silvic.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.