Sărbătoarea Cartofului la Sinteu 

692

​Devenită deja o traditie, Sarbatoarea Cartofului organizata de Organizatia Locala  SINTEU a Uniunii Democrate a Slovacilor si Cehilor din Romania, care si finanteaza actiunea, se va afla sambata, 15 octombrie 2016, la a 17-a editie.

 

Organizatorii invita toti iubitorii de folclor, si mai ales de folclor slovac, pentru a participa la programul cultural ce va debuta incepand cu ora 17.00 la Caminul cultural din Sinteu. 

Vor prezenta cantece si dansuri din localitatile din care provin formatiile : Izvorasul din Sinteu, Teisorul din Budoi, Trifoiasul din Varzari, Inimioara din Borumlaka si Cerovina din Valea Cerului.

Spatiile dintre programele prezentate de formatii vor fi completate cu concursuri : Cel mai greu cartof, Cartoful cu cea mai interesanta forma, Cea mai lunga si neintrerupta coaja de cartof. Primele trei locuri vor fi premiate.

Seara va continua cu un bal tradițional Slovac. Intrarea este libera.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.