Pacient în stare gravă după ce a fost tratat la Aleșd. Cadrele medicale, în izolare

6782
spitalul orășenesc din Aleșd 1 -800x450
Foto © AlesdOnline

Duminică seara, în Bihor erau 23 de persoane infectate cu Covid 19. Unul dintre ei este un bărbat mai în vârstă, care a ajuns inițial la spitalul din Aleşd, se pare cu pneumonie. Omul a fost tratat se pare fără a plana asupra lui vreo suspiciune de coronavirus. A doua zi a fost adus la Spitalul Județean din Oradea, scrie bihon.ro.

La ora redactării acestui material, bărbatul, în stare critică, se afla sub tratament.

În acelaşi timp, mai multe cadre medicale de la spitalul din Aleşd care l-au tratat pe barbat, sunt acum în izolare. Aproape 20 de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc din Aleşd sunt izolaţi la domiciliu după ceea ce specialiştii numesc un “accident epidemiologic”. O parte din medici şi asistente ar fi intrat în contact cu un pacient care s-a dovedit infectat cu coronavirus.

Potrivit ebihoreanul.ro, bărbatul a ajuns joi în Spitalul din Aleşd, fiind diagnosticat cu pneumonie şi internat, fără ca personalul să fi luat măsuri de precauţie în contextul Covid-19, bazându-se doar pe faptul că bolnavul nu declarase nici că ar fi călătorit, nici că ar fi intrat în contact cu persoane care au călătorit, cu statut de suspect sau confirmate cu coronavirus.

Cu privire la acest caz, în zona Aleşdului au explodat o mulţime de zvonuri, alimentate şi de o ştire difuzată de TVR potrivit căreia pacientul ar fi decedat în cursul zilei de sâmbătă.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.