Noi succese internationale la fileu: salontani medaliati la Europenele de fotbal-tenis

50
Clubul Sportiv Tengo Salonta a

Clubul Sportiv Tengo Salonta a încheiat anul 2019 cu rezultate excelente obținute prin sportivii convocați la echipa națională de fotbal-tenis a României care a participat recent la Campionatul European. Competiția a avut loc în orașul Szenteș (Ungaria) în perioada 18-21 noiembrie, la trei categorii: junior (băieți), U21 mixt și seniori (fete și băieți), avându-i ca protagoniști pe componenții reprezentativei țării noastre.

Patru jucători salontani, pregătiți de către antrenorul Vasile Sorean sr. au luat parte la întrecerea continentală, doi dintre ei reușind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Andreea Neag a fost performera salontanilor, ea obținând trei medalii de aur și una de argint. Sportiva de la Tengo a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la triplu mixt (fete și băieți) categoria sub 21 ani, acolo unde l-a avut ca și coechipier pe colegul său de club, Denis Purja. Tot ea a cucerit aurul la feminin, în proba de dublu și triplu, alături de multipla campioană, Anemaria Gherghel. Medalia de argint a câștigat-o la dublu mixt U21, alături de colegul său de club Norbert Lăzău. Acesta din urmă a fost om de bază al echipei de juniori, cu care a ajuns în finală la două probe, dublu și triplu, ambele pierdute la mare luptă în fața Ungariei.

Finala de dublu a fost dramatic, decis în setul decisiv, unde tricolorii au avut minge de meci, dar maghiarii au reușit trei puncte consecutive, impunându-se în cele din urmă. La dublu și la triplu Norbert l-a avut coleg de echipă pe Halász Dániel, legtimat și el la Tengo Salonta, care a mai participat ca rezervă și în proba de simplu, încheind pe locul secund după înfrângerea suferită în fața reprezentantului echipei maghiare.

Naționala României a fost performera Europenelor de la Szentes, cu opt medalii de aur: trei la feminin, două la masculin și trei la mixt (două la seniori și una la juniori U21) și cinci de argint (trei la juniori, unul la mixt, unul la seniori), fiind protagonista tuturor finalelor disputate. Față de edițiile anterioare, când tricolorii cucereau aurul în toate probele, în acest an, competiția a fost mult mai echilibrată, alături de gazde (trei locuri 1 cucerite la juniori) și echipa Moldovei câștigând finală (seniori, proba de simplu), iar pe podium au mai urcat reprezentantele Danemarcei, Franței și Moldovei.

Sunt rezultate bune, obținute prin muncă și perseverență. Mi-au plăcut mult disputele de la juniori și chiar dacă am pierdut finalele, băieții au dat totul. Așa e în sport, odată câștigi, alteori pierzi, dar pe lângă trofee, fair play-ul rămâne un factor determinant, care guvernează tenisul cu piciorul” – a concluzionat Vasile Sorean, cel care a fost prezent la finalele disputate de elevii săi în cadrul Europenelor desfășurate la Szentes.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.