37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Candidatură cu scandal la Lugaşu de Jos. Actualul primar, acuzat că ar fi blocat candidatura unei adversare

Protest în faţa Primăriei din comuna Lugaşu de Jos. Susţinătorii unei candidate la fotoliul de edil-şef îl acuză pe actualul primar că ar fi încercat să o împiedice pe femeie să se înscrie în cursa electorală. Asta după ce şi-a depus dosarul de candidat, dar biroul electoral local nu i-a dat niciun răspuns timp de două săptămâni.

Spiritele s-au încins, luni, în faţa primăriei din Lugaşu de Jos, după ce susţinătorii Nicoletei Secară, candidată la Primăria comunei, s-au întâlnit cu actualul primar. Oamenii l-au acuzat pe edil că a făcut tot posibilul ca femeia să nu poată intra în cursa electorală. Aceasta şi-a depus candidatura încă din 15 aprilie şi cu o zi înainte de termenul final, adică în prima zi a acestei săptămâni, încă nu a primit un răspuns din partea biroului electoral local.

“Din data de 15 până în prezent dosarele mele nu au primit o hotărâre că sunt valide sau sunt respinse. Eu aştept o hotărâre în acest sens, pentru că mi s-a spus că legea spune într-un termen rezonabil. Eu nu cred că rezonabil înseamnă din data de 15 până în 26 când, de fapt, nu mai poţi să faci nimic”, a declarat Nicoleta Secară, candidat la Primăria Lugaşu de Jos.

“Dacă s-au depus candidaturile în data de 15 şi până la ora actuală, nu a clarificat doamna preşedintă cu comisia respectivă situaţia doamnei Nicoleta, cu dosarele şi cu semnăturile?“, se întreabă Gavril Biriş, localnic.

Primarul în funcţie susţine că nu are niciun amestec în această situaţie.

“Eu nu am nicio pârghie prin care pot boicota această candidatură, dânşii se pare, din spusele membrilor comisiei că au folosit nişte semnături false pentru susţinerea candidaturii, dar asta trebuie să decidă circumscripţia, comisia”, susţine Levente Sorban, primarul comunei Lugaşu de Jos.

Într-un final, luni seara membrii biroului electoral local au validat candidatura femeii, dar nu au dorit să comenteze situaţia. Nicoleta Secară a candidat împotriva actualului primar şi la alegerile locale de acum patru ani, când a pierdut la o diferenţă de puţin peste 60 de voturi.

Sursa: Digi24.ro

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,850FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI