IMPORTANT! Decizii luate în şedinţa COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL ORASULUI ALESD de luni, 23.03.2020

2314
Primăria orașului Aleșd
Foto © AlesdOnline

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL ORAȘULUI ALEȘD, analizând situația existentă la nivel internațional cu privire la cazurile de infecție cu coronavirus, învederea prevenirii și a gestionării infecțiilor cu coronavirus pe teritoriul Orașului Aleșd, va comunicăm măsurile care se impun pe raza orașului Aleșd incepand cu data de 24.03.2020:

(1) Primaria Orasului Alesd, va identifica și va ține evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și va asigura sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.
(2) Cantina sociala a orasului Aleșd se va inchide pe o perioada nedeterminată, incepand cu data de 01.04.2020.
(3) Se va restrictiona accesul persoanelor in Primărie. Se va permite accesul doar pentru cazuri urgente/ care nu pot fi amânate: certificate de naștere, certificate de deces, preschimbare buletin(pentru persoanele care dovedesc ca au de facut deplasari in afara țării), taxe si impozite. Reamintim celor interesați posibilitatea de a transmite solicitările telefonic, la telefon 0259342539 sau fax 0259342589 sau prin intermediul mesajelor electronice, la adresa de email: [email protected]
(4) Incepand cu data de 24.03.2020, in sediul primăriei vor intra maxim 3 persoane, indiferent de compartimentul/serviciul la care vor intra.
(5) Personalul din primărie va lucra prin rotație, cate 1 persoana in fiecare birou, restul angajatilor vor intra prin rotatie in concediu de odihna.
(6) Pentru asigurarea continuitatii in primaria Alesd, nu vor fi prezenti simultan primar-viceprimar.
(7) Se recomanda primariei orasului Alesd – alocarea sumei de 90.000 de lei, pentru achizitia de urgenta a unui aparat de ventilatie mecanica in vederea amplasarii in Spitalul Orasensc Alesd.
(8) Se dispune obligatoriu pentru toate unitățile de alimentație publicăde tip hyper-market, super market, market, magazine de cartier, care își desfășoară activitatea pe raza orasului Alesd, își depoziteze stocurile și marfa supusă vânzării numai în interiorul unității.

Reamintim tuturor agenților economici și unitățile de alimentație publică de tip hyper-market, super market, market, magazine de cartier, care își desfășoară activitatea pe raza orasului Alesd, ca angajații poarte măști și mănuși de protecție în relația cu clienții și îndesfășurarea activităților cu publicul, sa amplaseze  dezinfectant la intrare/iesire din incinta, precum si sa limiteze accesul mai multor persoane in incinta.

RECOMANDARI PENTRU POPULATIA ORASULUI ALESD,

Sa iasă la cumparaturi o data la 7 zile,
Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de personae
Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afaracelor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent șide alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces. În cazul în care sunteți totuși nevoiți atingețiaceste suprafețe, protejați-vă folosind manusi sau șervețele de unică folosință.
Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a proteja atât pe dumneavoast cât și pe ceiapropiați. Folosiți masca de protecție doar în cazul în care avețisimptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți.
Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.
Folosiți prosoape de hârtie, de preferat, pentru a șterge mâinile.
Nu atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.
Dacă strănutați sau tușiți acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețelde unică folosință, pe care aveți grijă -l aruncați imediat la coșulde gunoi.
Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.
Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurațiactivități.
Luați medicamente antivirale sau antibiotice numai la prescripțiamedicului.
NU beți lichide din aceeași sticlă/pahar cu alte persoane și nu folosiți aceleași tacâmuri.
NU intrați în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specificecoronavirus.
Masca de protecție/masca chirurgicală îi protejează pe cei din jurul dumneavoastră, în cazul în care aveți simptome de gripă saurăceală, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie.
Masca de protecție trebuie acopere complet nasul și gurapersoanei care o poartă.
Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparentsănătoase, care nu au cunoștință de faptul sunt purtători ainoului coronavirus.
Informați-vă despre noul coronavirus numai din surseoficiale!
Puteți obține detalii dacă sunați la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu este un număr de urgență.

Protejați-vă apropiații, nu-i expuneți!

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.