37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Colaborare slovaco – romana la Alesd

Preşedintele Organizatiei Locale Aleşd a Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, a declarat joi că in orasul Alesd se află o delegaţie a oraşului Stara Lubovna din Slovacia, pentru a stabili relaţii de colaborare cu Primăria din Alesd. “Sunt aici, în oraşul nostru pentru a semna un memorandum de colaborare între Primăria din Stara Lubovna şi Primăria din  Aleşd “.

Cele două oraşe sunt similare din punct de vedere administrativ, al reliefului, al numărului de locuitori, dar şi puternic minoritare, deoarece în Aleşd trăieşte un număr mare de slovaci, iar in Stara Lubovna un număr mare de evrei.

Întâlnirea între cele două administraţii are loc în urma demersurilor făcute de preşedintele Organizatiei Locale (UDSCR) Aleşd Adrian Fora si deputatul Adrian Merka, preşedintele Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România (UDSCR). “M-am implicat în acest demers deoarece cred cu tărie că avem nevoie de un parteneriat economic real între cele două ţări, iar efortul de dezvoltare a economiei trebuie să se regăsească la nivelul fiecărei comunităţi”, a declarat liderul UDSCR.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,849FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI