COD GALBEN HIDROLOGIC ÎN BIHOR !

383

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis pentru județul Bihor, o atenționare hidrologică – Cod Galben, valabilă în data de 07.02.2022, în intervalul orar 14:10–24:00,

 

pentru bazinul hidrografic Barcău, fenomenele vizate fiind “Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE”.

Pentru prevenirea și diminuarea efectelor fenomenelor hidrologice periculoase, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” recomandă bihorenilor: 

– să curețe şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; 

– să construiască bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie și să nu arunce la întâmplare resturi menajere şi vegetale în albiile apelor curgătoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.