Cea mai mare tranzactie din industria berii se finalizeaza in 10 octombrie. Actionarii SABMiller au aprobat preluarea de catre rivalul AB InBev

184

Actionarii SABMiller au anuntat miercuri ca sprijina preluarea de catre rivalul Anheuser-Busch InBev, o tranzactie evaluata la 104 miliarde de dolari, aproband astfel cea mai mare tranzactie derulata vreodata in industria berii, transmite Reuters.

 
Tranzactia ar urma sa fie finalizata in 10 octombrie, potrivit Agerpres.
Peste 75% din actionarii cu drept de vot ai SABMiller au votat in favoarea tranzactiei. De asemenea, AB InBev a anuntat ca si actionarii sai au votat pentru preluarea SABMiller, tranzactie care va permite AB InBev sa controleze o treime din piata mondiala a berii.
Noua entitate va vinde de doua ori mai multa bere si va realiza un profit de patru ori mai mare decat Heineken, al treilea jucator de pe piata berii.
Comisia Europeana a aprobat deja tranzactia prin care Anheuser-Busch InBev va prelua SABMiller, cu conditia ca SABMiller sa isi vanda aproape toate operatiunile din Ungaria, Romania, Cehia, Slovacia si Polonia.
Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu brandurile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s si Stejar.
Cotidianul financiar polonez Puls Biznesu titra, in urma cu doua saptamani, ca miliardarul polonez Sebastian Kulczyk ar putea sa faca echipa cu mai multe fonduri de private equity pentru a inainta o oferta de preluare a activelor din Europa Centrala si de Est (ECE) ale producatorului de bere SABMiller, intre care si Ursus Breweries din Romania.
Puls Biznesu, citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, sustine ca Sebastian Kulczyk, care in prezent detine 1,5% din SABMiller, ar putea incheia un parteneriat cu mai multe fonduri de private equity pentru a face o oferta de pret care sa se ridice la inaltimea asteptarilor AB InBev.
Cotidianul polonez adauga ca Advent International, KKR, BC Partners, CVC si Mid Europa Partners se numara printre fondurile interesate de activelor din CEE ale SABMiller. De aceste active ar fi insa interesate si firmele China Resources Enterprises, Asahi si Kirin, ambele din Japonia, precum si firma ceha R2G intr-o tranzactie care ar putea sa se ridice la 5-7 miliarde de euro si care ar urma sa demareze luna viitoare.
 

Urmărește-ne și pe Google News