Primăria Bulz amendată de Garda de Mediu Bihor

1639
gunoaie Bulz
Foto ©️ Garda de Mediu Bihor

Primăria Bulz a primit dispoziţie să cureţe 3 locaţii pline cu gunoaie şi o amendă pentru proasta gestionare a serviciului de salubritate.

Comisarii de mediu vor amenda şi o firma care exploateză lemnul dintr-o pădure din zona, pentru că a abandonat material lemnos în cursul unui râu din comună, lucru nepermis.

Ca urmare a unei sesizări, în data de 10.05.2021 comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie de mediu pe raza UAT Bulz, unde au fost identificate incendireri masive şi depozitări de deşeuri neconforme în 3 locaţii diferite.

Deşeuri municipale amestecate au fost identificate la circa 500 m amonte de CHE Remeti pe Valea Dasor, pe o suprafaţă de circa 150 mp, circa 30 mc. Pe o porţiune de circa 100 mp deşeurile au fost acoperite cu pământ. Deşeuri municipale amestecate, deşeuri de ambalaje de metal, plastic, deşeuri vegetale şi deşeuri voluminoase, au fost identificate la circa 200 m de intersecţia DJ 108K cu DF Valea Izvor, într-o galerie de mină abandonată, pe o suprafaţă de circa 500 mp, circa 50 mc şi la circa 700 m de intersecţia DJ 108K cu DF Valea Străvinoasa, într-o galerie de mină abandonată, pe o suprafaţă circa 400 mp, circa 30 mc, obturând astfel intrarea în mină.

Totodată a fost efectuată o inspecţie de mediu cu privire transportul buştenilor prin albia minoră a pâraielor în zona de munte, respectiv depozitarea lemnului rotund şi a deşeurilor lemnoase în albia minoră a unui pârâu pe teritoriul UAT Bulz, sat Remeţi, fiind constat faptul că există abandonat material lemnos în albie.

Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor până la data de 26.05.2021. Astfel atât UAT Bulz cât şi societatea care exploatează masa lemnoasă din zona verificată vor fi sancţionate conform prevederilor legale în vigoare„, transmit comisarii Gărzii de Mediu Bihor.

Situația a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor de membri ai grupului civic „Diaspora Europeană” care au fost în zonă şi au transmis pe pagina lor de Facebook filmuleţe cu gunoaiele întâlnite în Bulz.

Vezi mai jos unul din filmuleţele publicate de membrii grupului:

Control în satul Munteni, comuna Bulz – județul Bihor

Publicată de Diaspora Europeană Oficial pe Luni, 10 mai 2021
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.