Polițiștii din Borod au confiscat de la un bărbat din Vârciorog 12 metri cubi de lemne de foc

939
Lemne foc
Foto caracter ilustrativ

Sâmbătă, 2 mai, la ora 17.50, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Borozel, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Vârciorog, județul Bihor, în timp ce conducea un camion, cu care transporta 12 metri cubi de material lemnos de focspeciile brad și fag.

 

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta efectua transport multiplu de material lemnos, folosind același aviz de însoţire a transportului de material lemnos.

De asemenea, cantitatea de material lemnos încarcată nu corespundea cu cantitatea înscrisă pe aviz, existând o diferențăde 5 metri cubi de material lemnos în plus.

În consecință, polițiștii din Borod au confiscat materialul lemnos transportat, în valoare totală de 1.532 de lei.

De asemenea, conducătorul autovehiculului a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea vineri, 1 mai, la ora 16.00, pe drumul județean 709A, în localitatea bihoreană Belfir, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat  în trafic un tânăr de 20 de ani, din Săcuieni, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, 3,5 metri cubi de lemne de foc, specia carpen.

Materialul lemnos, în valoare totală de 665 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie la Ocolul Silvic Tinca, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, sâmbătă, 2 mai, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea – Postul de Poliție Lăzăreni au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitatea Mierlău, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de material lemnos, speciile salcâm și cer, fără aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos fără documente legale a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Lăzăreni.

Tot sâmbătă, 2 mai, la ora 09.40, pe drumul comunal 83 Lunca – Șuștiu, polițiștii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Ştei au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din comuna Rieni, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,5 metri cubi de lemne de foc, de esență fag, fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos.

Materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 400 de lei, a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.