Lemene de foc confiscate de polițiști la Zece Hotare, Dobrești și Lorău

1209
Lemne de foc
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
 

Sâmbătă, 27 iunie, la ora 18.30, pe drumul comunal 177, în localitatea bihoreană Zece Hotare, poliţiştii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au despistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din localitatea Șuncuiuş, judeţul Bihor, în timp ce transporta cu un tractor 6 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fasonat la metru, fără aviz de însoţire a mărfii.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 960 de lei, a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Brătcuţa.

Tot sâmbătă, 27 iunie, pe drumul judeţean 767, în localitatea bihoreană Dobrești, comuna Dobrești a fost depistat în trafic un localnic de 39 de ani, în timp ce transporta cu un tractor 3,5 metri cubi de material lemnos, de esență fag, fără aviz de însoțire a materialului lemnos. 

Materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 591,5 lei, a fost confiscat şi predat la Ocolul Sivic Dobrești, iar cel în cauză a fost sancționat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, sâmbătă, 27 iunie, la ora 12.00, pe drumul judeţean 108/I , în localitatea bihoreană Lorău, poliţiştii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat  în trafic un bărbat de 50 de ani, din comuna Bulz, judeţul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3,6 metri cubi de lemne de foc, specia fag fasonat la metru, în mod repetat, în baza aceluiaşi aviz de însoţire a materialului lemnos.

Materialul lemnos, în valoare de 608,4 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Sivic Brătcuţa, iar cel în cauză a fost sancţionat conform prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea duminică, 28 iunie, la ora 16.30, poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Oradea au depistat în flagrant delict un bărbat de 47 de ani şi doi tineri de 21 şi 14 ani, toţi din localitatea bihoreană Drăgeşti, în timp ce tăiau, fără drept, 4 arbori, de diferite specii și dimensiuni, din locul numit ,,Dealul Corbilor” din localitatea Drăgeşti.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Asociației Urbariașilor Stracoș. De asemenea, a fost ridicat în vederea confiscării un motofierăstrău folosit la tăierea arborilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetărilem sunt continuate de poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Oradea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.