Incendiu la o gospodărie din Valea Mare de Criș. Un buldoexcavator și un microbuz s-au făcut scrum

2961

În cursul nopții de marți spre miercuri, 02 februarie, pompierii militari aleșdeni au acționat pentru stingerea unui incendiu de amploare, izbucnit la o gospodărie din satul Valea Mare de Criș, comuna Borod.

 

​Evenimentul a fost sesizat prin Sistemul Unic 112,în jurul orei 01.10, de către un vecin, care fusese trezit din somn de zgomotele puternice generate de incendiu. 

La adresa indicată, au fost mobilizate cu operativitate, forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Aleșd, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent la garajul din cadrul gospodăriei, existând un risc ridicat de extindere a acestuia la o terasă de lemn de circa 50 de metri pătrați, lipită de construcția în flăcări și la casa situată la circa cinci metri de focare.

​Cei 17 pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat timp de aproximativ o oră pentru localizarea și lichidarea incendiului, realizând concomitent dispozitive de protecție a construcțiilor expuse pericolului de incendiere.

După stingerea incendiului, echipajele de pompieri au acționat în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 04.50.

​În urma producerii incendiului, au ars acoperișul garajului, pe o suprafață de circa 250 de metri pătrați, un microbuz și un buldoexcavator garate în interiorul construcției, un computer și un container cu acte de firmă. 

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil,  provocat de un scurtcircuit la computerul lăsat sub tensiune, în garaj.

Pompieri militari au reușit să împiedice propagarea incendiului la casa aflată în imediata proximitate și la terasa lipită de construcția afectată de incendiu, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.