Incendiu de la o afumătoare la Borod

1144
Mașină Pompieri Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă

Pompierii militari de la Stația de Pompieri Aleșd au intervenit în localitatea Borod la un incendiu izbucnit la o gospodărie, cu risc de extindere la casa de locuit. Și de aceasta data, incendiul a fost provocat de o afumatoare. 

 

Potrivit ISU Bihor în seara zilei de marți, 28 decembrie, între orele 20.50-21.30, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au localizat și lichidat un incendiu produs la o afumătoare amplasată într-o anexă din cadrul unei gospodării din localitatea Borod, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga construcție și la adăpostul de animale aflat în imediata apropiere.

​Au ars afumătoarea, aproximativ 20 de metri pătrați din acoperișul construcției anexe și un perete din lemn.

​Cauza probabilă a evenimentului a constituit-outilizarea focului deschis în spații închise (afumătoare), fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

​În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, care, în unele cazuri, s-au soldat cu mari pagube materiale în urma propagării flăcărilor la locuințe, adăposturi de animale, anexe etc., pompierii militari bihoreni reamintesc cetățenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

• Se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, șuri, remize, sub șoproane sau lângă materiale combustibile;  

• Afumătorile se confecționează din zidării de cărămidă și materiale incombustibile și se amplasează independent de celelalte construcții din gospodărie;

• Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe  preparatele din carne în locurile fierbinți  sau în contact cu sistemul de producere a fumului;

• Se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coș sau neridicarea zidăriei coșurilor deasupra acoperișului ori lăsarea deschisă a ușițelor de curățare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.