Cherestea și lemne de foc fără documente legale, confiscate de polițiști

546
lemne
Foto caracter ilustrativ

Sâmbătă, 5 octombrie, la ora 16.30, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din Ștei, în timp ce transporta cu un autocamion 5,75 metri cubi de cherestea, specia molid, fără a avea aviz de însoțire aferent sau alte documente de proveniență a materialului lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar cheresteaua fără documente legale, în valoare de 3.674,25 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Sudrigiu.

De asemenea, vineri, 4 octombrie, pe drumul județean 795, în localitatea bihoreană Vintere, polițiștii beiușeni au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din comuna Sâmbăta, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 2,5 metri cubi de lemn de esență fag, fasonat la metru și 0,5 metri cubi de lemne de foc, de esență carpen, fasonate la metru, în repetate rânduri și în baza aceluiași aviz de însoţire.

Materialul lemnos, în valoare de 492 lei, a fost confiscat şi depozitat la Ocolul Silvic Beiuş, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Sâmbătă, 5 octombrie, la ora 20.00, pe drumul comunal 108 K, în localitatea bihoreană Munteni, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din comuna Ciucea, județul Cluj, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fasonate la metru, în valoare de 480 de lei, fără documente legale.
Materialul lemnos a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemnea, duminică, 6 octombrie, în jurul orei 07.40, pe strada Tincii din municipiul Salonta, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta au depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din Salonta, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,5 metri cubi de lemne de foc, de esență fag, în valoare de 400 lei, având expirat avizul de însoţire secundar.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie la Ocolul Silvic Tinca, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.