Cafea, ceai, apă și recomandări preventive, oferite de polițiștii din Borod șoferilor ucraineni (foto-video)

2451
Foto ©️IPJ Bihor

Având în vedere că în această perioadă traficul rutier a crescut în județul Bihor, fiind tranzitat și de vehicule conduse de cetățeni ucraineni, polițiștii rutieri și de ordine publică din Borod, Aleșd, Vadu Crișului și Marghita au venit în sprijinul acestora și au desfășurat joi, 3 martie, o acțiune cu caracter informativ – preventiv, pe D.N. 1 și pe D.N. 19, pentru a preveni victimizarea cetățenilor ucraineni prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

 

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele cu numere de Ucraina care au intrat în țară dinspre P.C.T.F. Valea lui Mihai și i-au servit pe conducătorii auto cu cafea, ceai și apă, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-și continua călătoria. 

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu cetățenii ucraineni care au intrat pe teritoriul României, i-au îndrumat spre diferite locuri de cazare, unde pot să se odihnească și să servească o masă caldă, le-au recomandat să ia pauze atunci când se simt obosiți și le-au oferit recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere. 

Aseară, în jurul orei 18.45, în localitatea bihoreană Valea lui Mihai, polițiștii Biroului Rutier Marghita au oprit în trafic o autoutilitară în care se aflau două femei ucrainence cu patru copii și bunicul acestora, cărora le-au oferit ceai și cafea. Aceștia le-au mulțumit din suflet polițiștilor și le-au spus că sunt obosiți, pentru că au condus din Kiev și că ar căuta un loc unde să doarmă câteva ore înainte de a-și continua drumul. 

Polițiștii bihoreni i-au condus la un loc de cazare în localitate unde să se odihnească peste noapte, iar până adulții s-au cazat, polițiștii s-au jucat cu copiii, aducându-le pentru câteva clipe zâmbetul pe buze.

Astfel de acțiuni preventive vor avea loc și în zilele următoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.