Bihoreni prinși în timp ce transportau lemne fără acte sau aveau o încărcătură mai mare decât cea trecută în aviz

517
lemne de foc-1
Foto caracter ilustrativ

Trei bihoreni au fost prinși în timp ce transportau lemne fără acte sau aveau o încărcătură mai mare decât cea trecută în aviz. În toate cele trei cazuri, materialul lemnos, pentru care nu s-au putut prezenta acte, a fost confiscat, iar șoferii au fost amendați.

Luni, 20 decembrie, la ora 13.50, pe drumul județean 764, în localitatea bihoreană Josani, polițiștii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş – Postul de Poliţie Roșia au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Pecica, județul Arad, în timp ce transporta cu o autoutilitară 12,84 metri cubi de lemne de foc, de esență fag, având aviz de însoțire a materialul lemnos doar pentru cantitatea de 7,14 metri cubi de lemne de foc, de esență fag. Diferența de 5,70 de metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare de 929,1 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată la Ocolul Silvic Beiuș – Depozit Finiș, iar cel în cauză a fost sancționat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

Tot luni, 20 decembrie, la ora 15,40, polițiștii Secției nr.1 Poliție Borod au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 5,46 metri cubi de lemne de foc, din specia fag, având aviz de însoțire a materialului lemnos valabil doar pentru cantitatea de 3,17 metri cubi.

Cantitatea de 2,29 de metri cubi de lemne de foc, fără documente de proveniență, în valoare de 370,98 de lei pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență, a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, sâmbătă, 18 decembrie, la ora 12.20, pe D.N.76, în localitatea bihoreană Rieni, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic un localnic de 27 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,7 metri cubi de lemne de foc, de esență molid, fără documente legale de proveniență și transport.

Materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 456,3 de lei a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.