Au început furtunile sâmbătă după amiază în Bihor! Judeţul fiind vizat de un cod portocaliu de furtuni

3833
Borod inundații
Foto caracter ilustrativ

Borod este una dintre localităţile afectate. Potrivit informaţiilor transmise de cititori, la Borod a plouat torenţial, cu grindina.Totodată, mai multe drumuri au fost inundate din cauza ploilor.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, codul portocaliu este în vigoare începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) când instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, îndeosebi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50…60 l/mp şi izolat 80…90 l/mp. Avertizarea este valabilă până duminică, la ora 12.

UPDATE : Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana au fost primite prin 112 apeluri toate vizând localitatea Borod unde circulaţia pe DN 1 a fost îngreunată, după ce în urma ploii torenţiale, şoseaua a fost acoperită de 20 de centimetri de apă. În zonă a fost direcţionat de la Staţia de pompieri Aleşd un camion de intervenţie cu motopompă. Deşi apa s-a retras pompierii au rămas în zonă şi evaluează situaţia.

Știre în curs de actualizare …

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.