Bazin didactic și la Aleșd, prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă

588

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară „Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor” a demarat un proiect judeţean prin care se intenţionează construirea a nouă bazine didactice, semiolimpice, în cele nouă oraşe şi municipii din judeţ, exceptând Oradea.

 

„Echipa de la ADD s-a mişcat repede, la nici zece zile de când a fost agreat proiectul. Deja există o primă propunere cum să arate aceste bazine, avem un studiu de prefezabilitate, urmând ca în cursul săptămânii să se viziteze toate spaţiile pe care le vor pune la dispoziţie unităţile administrativ-teritoriale. Studiile de fezabilitate se vor face din fondurile ADD-ului, după care vom încerca să obţinem fondurile europene. Dacă nu, le vom construi din fonduri proprii,” a declarat Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor.

Proiectul ADD prevede construirea unor bazine didactice (semiolimpice) destinate şcolilor pentru iniţiere, iar după orele de înot ele pot fi deschise şi pentru agrement. Funcţionarea şi întreţinerea bazinelor va fi asigurată de către autorităţile locale, ele urmând să stabilească şi preţul abonamentelor. Bazinele se vor construi în municipiile Marghita, Salonta, Beiuş şi în oraşele Aleşd, Valea lui Mihai, Ştei, Vaşcău, Nucet şi Săcueni, membre ale ADD.

În urma studiului de prefezabilitate au rezultat şi date cu privire la dimensiunile bazinelor, ele fiind de 25×12,5 m. Pentru amplasarea bazinelor, primăriile pun la dispoziţia ADD terenuri de aproximativ 3.000 de metri pătraţi.

Sursa: AGERPRES

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.