Alesdeni, haideţi la vot!

332

Duminică, suntem chemaţi să-i alegem pe cei ce ne vor conduce în următorii patru ani. Sunt primarii, aleşii locali şi aleşii judeţeni, ale căror decizii au incidenţă asupra calităţii vieţii în oraşul nostru. Alegerile se vor desfășura într-un singur tur. Nimeni nu poate fi indiferent la rezultatul acestor alegeri locale.

 

În majoritatea cazurilor, alesdenii vor putea merge la vot, duminică (5 iunie), la secțiile cu care s-au obișnuit.

Votarea va incepe la ora 7:00 si se va incheia la ora 21:00, odata cu inchiderea urnelor. Alegatorii vor primi trei buletine de vot pentru consilieri locali, consilieri judeteni si primari. Astfel, consilierii locali si cei judeteni sunt alesi in baza scrutinului de lista, in timp ce primarii sunt alesi in urma scrutinului uninominal.

Pentru ca buletinul de vot sa nu fie declarat nul, stampila cu mentiunea „Votat” se aplica in interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidati sau numele candidatului care se doreste a fi ales.

Accesand Registrul electoral de pe site-ul https://registrulelectoral.ro/ si introducand CNP-ul si numele, alegatorii pot afla sectia de votare la care sunt arondati si deci la care pot vota, cu toate datele de localizare a acesteia.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.