Ziua limbii slovace sarbatorita si la Alesd

670

Evenimentul s-a desfășurat joi 25 mai, la sediul organizației Uniunii Democratice a Cehilor și Slovacilor din Româna (UDCSR) din localitate unde au fost prezenți, membrii organizației și ai corului, „Fialka”, ansamblul folcloric de copii „Polanka” cat și alte persoane care au dorit sa sărbătorească alaturi de noi ziua limbii slovace. Programul cultural – artistic a fost pregătit de membrii organizației. In cadrul acestuia, ansamblul folcloric de copii „Polanka”, a interpretat cântece și poezii dedicate limbii slovace iar corul organizației a incantat audiența cu cântece tradiționale adunate din zonele unde trăiesc slovacii.

 

Această sărbătoare a fost aprobată oficial în România la propunerea d-lui deputat la acestea vreme din partea (UDSCR) Adrian-Miroslav Merka de către Camera Deputaților, în octombrie 2014. Astfel, începând cu anul 2015 în România se sărbătorește oficial în fiecare an pe 25 mai, Ziua Limbii Slovace. Prin această lege statul român a arătat respect față de slovacii din România și recunoaște oficial existența și folosirea limbii slovace pe teritoriul României.

Felicitările noastre celor implicați in organizarea evenimentului de la Alesd.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.