‘’Zilele Orasului Alesd “ vor avea loc în perioada 19 – 20 august 2017 în noua locație Arena Sportivă din Aleșd

11150
Foto © AlesdOnline.ro

Sambata, 19 august 2017 va fi prima zi de manifestari culturale, artistice, sociale și sportive . Pornirea oficiala spre Arena Sportiva va incepe din fata Primariei Alesd la 9:30 impreuna cu o trupa de majorete și cu muzică de fanfară. Se va ajunge la Arena Sportivă în jurul orei 10:00, moment in care va avea loc deschiderea oficiala a “Zilelor Orasului Alesd” editia a XVII –a.

 

Dupa deschiderea oficiala, se va da startul competitiilor sportive, care vor avea denumirea de ‘’Zilele Sportului Alesdean – in memoriam Catalin Manoiu”. Ca și competiții sportive: cross –atletism , cross-biciclete, fotbal, karate, tenis de masa, sah, table si carti (cruce).

Competitia de cross –atletism se va desfasura in incinta Arenei Sportive si va fi organizata pe grupe de varsta dupa cum urmeaza :
– Sub 10 ani (baieti + fete) – in functie de numarul celor inscrisi
– 11 – 13 ani (baieti / fete) – 400 m
– 14 – 17 ani (baieti / fete ) – 800 m
– 18 – 29 ani (baieti / fete) – 1000 m
– 30 – 50 ani (baieti + fete) – 800 m, in functie de numarul celor inscrisi.

Competițiile se vor desfasura cu ajutorul profesorilor de Educatie Fizica din Alesd.

Competitia de cross – biciclete se va desfasura pe traseul : Arena Sportiva – Dealul Luminita – Cetatea “Piatra Soimului” din Pestis – Dealul Luminita – Arena Sportiva. Competiția este organizată in colaborare cu Avram Motors Alesd , pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza : 12 – 15 ani ; 16 – 24 ani, 24 – 50 ani, – si peste 50 ani. Clasamentul va fi facut separat pentru baieti si pentru fete. Va fi o fisa de inscriere pentru cei sub 18 ani. Acestia se vor putea inscrie doar cu acordul parintilor. Pe tot traseul vor fi puncte de control pentru a nu se putea trisa.

Pentru copiii intre 12 si 15 ani precum si pentru persoanele peste 50 de ani se va organiza un tur mai scurt : pornirea de la Arena Sportiva – Strada Viilor – Biserica Reformata – Strada Viilor – Arena Sportiva.
Pentru competitorii cu varste cuprinse intre 16 – 24 ani si 25-50 ani se va organiza un tur mai lung dupa cum urmeaza : pornirea de la Arena Sportiva – dealul Luminita – Cetatea ”Piatra Soimului ” din Pestis si retur. Cei inscrisi vor putea face cateva antrenamente in zilele precedente impreuna cu campionul nostru la Enduro, Florin Avram. Înainte de startul competiției se va face o revizie tehnica la fiecare bicicleta .

Competitia de fotbal va fi organizata pentru echipe din Alesd, Tinaud, Pestis si Padurea Neagra. Se doreste a fi o competitie si intre cartierele din oraș. O echipa va fi formata din 6 + 1 jucatori iar maximul de jucatori inscrisi intr-o echipa va fi de 10. Fiecare meci va avea 2 reprize a cate 25 de minute cu pauza de 5 minute. In functie de numarul echipelor inscrise, meciurile preliminare vor avea loc in timpul saptamanii 14 – 18 august 2017, iar in ziua de 19 august, vor avea loc doar semifinalele si finalele pe grupe de varsta. Se pot inscrie la urmatoarele categorii :
– sub 13 ani
– sub 15 ani
– intre 16 – 18 ani
– intre 19 – 35 ani
– peste 35 ani
Competitia se va organiza in colaborare cu Clubul Sportiv “ Crisul “ Alesd.

Competitia de karate va avea loc in Sala de Sport din incinta Arenei Sportive, cu probe de kata, kumite si meciuri demonstrative. De asemenea de dorește a se organiza si “ Cupa Prieteniei “ la karate. Avand in vedere faptul ca in zona Alesdului sunt peste 400 de fosti practicanti de karate, acestia se vor putea inscrie la acest concurs, unde regulile vor fi mult mai simple si vor putea sa-si arate priceperea in artele martiale, fara prea multe antrenamente. Aceasta competitie va fi organizata in colaborare cu CSC Alesd.

Competitia de tenis de masa va avea loc tot in Sala de Sport a Arenei Sportive din Alesd, concomitent cu competitia de karate si va fi supravegheata de profesorii de sport din Alesd.

Competitiile de sah, table si cruce vor avea loc in incinta Cantinei Sociale din Alesd si vor fi supravegheate de personae avizate.
Toti participantii la competitiile sportive vor purta tricouri inscriptionate cu “Zilele Sportului Alesdean – in memoriam Catalin Manoiu “
De asemenea castigatorii vor primi cupe, medalii si diplome. V-a fi premiat cel mai tanar si cel mai varstnic participant la competitii.

Toti cei care se inscriu la competitiile sportive, prin semnatura, declara pe propria raspundere ca sunt apti pentru efort fizic.

Înscrierile la competiții se vor face până la data de 11 august la sediul centrului de Turism din Aleșd situat în incinta primăriei, în intervalul orar 9-17 de la luni până vineri.

In partea a doua a zilei vor incepe programele artistice dupa cum urmeaza :
– Grupul vocal “Traian Mosoiu” din Oradea, cu program de muzica corala
– trupa de dans ”Metaphoric ”
– Grupul de dansuri populare “Mladite Alesdene “
– Grupul de dansuri populare “Poleanka” din Alesd, al U.D.S.C.R.
– solista de muzica populara Madalina Ilea
– Ansamblul folcloric “ Mosut ” din Vadu Crisului
– Ansamblul folcloric “Ausana” din comuna Auseu
– Trupa de teatru ARTX, cu actori ce joaca si pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea si va sustine doua spectacole de comedie .
– Seara va continua cu dicoteca in aer liber pana la ora 24:00.

Ziua de Duminica, 20 august 2017 va debuta cu:
– ateliere de tras cu arcul, al clubului de arcasi RedPoint din Oradea. La acest atelier orice doritor va putea invata si practica acest sport elegant
– jocuri cercetasesti – sub stricta coordonare a celor de la Cercetasii Romaniei, organizatia Oradea.
– cel mai savuros concurs de la acest evaniment va fi “ Ceaunul cu bunatati“ , un concurs de guyas pe echipe. La acest concurs au fost invitate toate institutiile publice din Orasul Alesd precum si principalii sponsori ai evenimentului. Fiecare echipa participanta va primi ingredientele standart pentru 30 de portii de guyas, precum si lemnele pentru foc.

In a doua parte a zilei de Duminica , 20 august 2017 vor urca pe scena membrii Clubului CSC Crisan pentru o spectaculoasa demonstratie de arte martiale.
Spectacolul va continua cu :
Ansamblul Folcloric “Palisada” impreuna cu INA RUS din Padurea Neagra
– solistii de muzica populara Nicoleta si Marius Stef
– Ansamblul folcloric “ Datina” din Alesd
– Ansamblul Folcloric “Vergelul” din Oradea
– cunoscutul interpret de muzica populara , Tinu Veresezan impreuna cu orchestra
– trupa “Noaptea Tarziu “– o trupa cover, cu un succes enorm pe Youtube
– Trupa “ IRIS ” – o trupa consacrata ce nu are nevoie de multe prezentari
Evenimentul se va incheia cu un spectaculos foc de artificii.

Pe parcursul celor doua zile se va organiza si un mini-muzeu in aer liber, precum si un stand de promovare turistica.

In acest an, in incinta Arenei Sportive nu se vor comercializa nici un fel de haine sau incaltaminte, noi sau second-hand. Vor fi doar Unitati de Alimentatie Publica si echipamente de distractie, in limita spatiului disponibil. Pe toata durata evenimentului se va asigura: apa potabila, curent electric, toalete ecologice si asistenta de prim ajutor. Ordinea publica va fi asigurata de Politia Orasului Alesd, Jandarmeria Bihor și firma de paza Monguard Aleșd.

 

Urmărește-ne și pe Google News