Viitorul ambulatoriu din Aleşd, în fază de avizare

1612
Viitorul ambulatoriu din Aleşd
Viitorul ambulatoriu din Aleşd FOTO ©️ PRIMĂRIA ALEŞD

Viitorul ambulatoriul din orașul Aleșd, va funcționa în clădirea care acum seamănă mai mult cu o ruină, imobil proiectat să fie bancă în urmă cu două decenii şi abandonat.

 

Administraţia din Aleşd a încercat să determine Ministerul Justiţiei să preia imobilul, pentru a funcţiona acolo Judecătoria. Primarul Todoca a încercat apoi să îl facă funcţional, printr-un proiect depus prin Programul Operaţional Regional, dar proiectul a fost respins, primul sub linie. Vestea finanţării a venit recent de la Compania Naţională de Investiţii, iar acum primarul anunţă că se fac primii paşi pentru ca ambulatoriul să prindă contur.

„Avansăm cu proiectarea noului Ambulator de Specialitare al spitalului. Săptămâna viitoare vom depune proiectul tehnic la CNI, urmând ca lucrarea şi dotările să fie scoase la licitaţie. Valoarea proiectului este 30.000.000 lei+TVA”, spune primarul Ioan Todoca.

Noua clădire va avea laborator de analize, zonă de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie şi mamograf, compartiment de recuperare şi balneologie, cabinete de medicină internă, pediatrie, ginecologie, chirurgie, neurologie, psihologie, oftalmologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie, cardiologie şi ORL.

Viitorul ambulatoriu va fi dotat cu un ascensor panoramic pentru 8 persoane, un sistem energetic cu panouri fotovoltaice. aparat de electrocardriografe, aparat Dexxa necesar pentru evaluarea densităţii osoase, un exoftalmometru pentru endocrinologie, holtere EKG şi TA, inclusiv un fierăstrău electric folosit în amputaţii ortopedice.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.