Viitorul ambulatoriu din Aleşd, în fază de avizare

1615
Viitorul ambulatoriu din Aleşd
Viitorul ambulatoriu din Aleşd FOTO ©️ PRIMĂRIA ALEŞD

Viitorul ambulatoriul din orașul Aleșd, va funcționa în clădirea care acum seamănă mai mult cu o ruină, imobil proiectat să fie bancă în urmă cu două decenii şi abandonat.

 

Administraţia din Aleşd a încercat să determine Ministerul Justiţiei să preia imobilul, pentru a funcţiona acolo Judecătoria. Primarul Todoca a încercat apoi să îl facă funcţional, printr-un proiect depus prin Programul Operaţional Regional, dar proiectul a fost respins, primul sub linie. Vestea finanţării a venit recent de la Compania Naţională de Investiţii, iar acum primarul anunţă că se fac primii paşi pentru ca ambulatoriul să prindă contur.

„Avansăm cu proiectarea noului Ambulator de Specialitare al spitalului. Săptămâna viitoare vom depune proiectul tehnic la CNI, urmând ca lucrarea şi dotările să fie scoase la licitaţie. Valoarea proiectului este 30.000.000 lei+TVA”, spune primarul Ioan Todoca.

Noua clădire va avea laborator de analize, zonă de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie şi mamograf, compartiment de recuperare şi balneologie, cabinete de medicină internă, pediatrie, ginecologie, chirurgie, neurologie, psihologie, oftalmologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie, cardiologie şi ORL.

Viitorul ambulatoriu va fi dotat cu un ascensor panoramic pentru 8 persoane, un sistem energetic cu panouri fotovoltaice. aparat de electrocardriografe, aparat Dexxa necesar pentru evaluarea densităţii osoase, un exoftalmometru pentru endocrinologie, holtere EKG şi TA, inclusiv un fierăstrău electric folosit în amputaţii ortopedice.

 

Urmărește-ne și pe Google News