Un tânăr drogat, fără permis, a furat o mașină. A fost săltat de polițiștii din Aleșd

1988
poliția rutieră
Foto caracter ilustrativ

Miercuri, 11 septembrie, în jurul orei 19.45, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Tileagd, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din localitatea Oșorhei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism care fusese reclamat ca fiind sustras din municipiul Oradea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta a condus autoturismul respectiv, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, există suspiciunea că, în momentul în care a fost depistat în trafic, orădeanul s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor îl bănuiesc pe bihoreanul de 25 de ani că, în seara precedentă, în intervalul orar 22.00 – 23.00, ar fi sustras autoturismul respectiv și l-ar fi condus, fără a poseda permis de conducere, pe mai multe străzi din Oradea și din județul Bihor, până în momentul în care a fost depistat în flagrant, în trafic, de polițiștii rutieri din Aleșd.

Autoturismul sustras a fost recuperat de polițiștii de investigații criminale bihoreni și restituit proprietarului.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au reținut pe orădeanul de 25 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 12 septembrie, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și furt calificat în scop de folosință. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a orădeanului de 25 de ani.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.