Un bărbat din Tinăud a condus băut și a provocat un eveniment rutier în Aleșd

2418
Poliția Aleșd Accident-800x450
Foto caracter ilustrativ
 

Polițiștii de Ordine Publică din Aleșd cercetează un bărbat de 35 de ani, din Tinăud, care, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime.

„Joi, 14 octombrie, la ora 11.15, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Aleşd, polițiștii de ordine publică din Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din localitatea Tinăud, județul Bihor, care, în timp ce conducea un autoturism, ar fi acroșat oglinda retrovizoare a unui autoturism condus din sens opus”, a precizat pentru AlesdOnline, comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Evenimentul rutier a fost fără victime.

În urma testării conducătorului auto cu apartul etilotetst, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, a mai spus Fărcuța.

Tot pe parcursul zilei de joi, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 25.480 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate două tamponări.

22 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei conducători auto au fost sancționați pentru opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, joi la ora 17.05, pe D.N. 19/B, în localitatea bihoreană Chiribiș, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Abram, județul Bihor, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.