Trecerile de pietoni din Aleșd care pun în pericol viața pietonilor

931
Foto © AlesdOnline

Trecerile pentru pietoni din orașul Aleșd reprezintă adevărate capcane, marcajele rutiere abia se mai văd sau nu mai există, aşa că şoferii nu mai ştiu că trebuie să încetinească sau chiar să oprească. De ceva vreme primăria nu s-a mai obosit să refacă marcajele. O situaţie pe care o întâlnim peste tot în oraş.

Lipsa vopselei pe asfalt creşte riscul ca pietonii să fie accidentaţi. Este destul de greu pentru un şofer să îşi dea seama că acolo este o trecere de pietoni. Marcajele aproape că nu mai există, semnul cu atenţie pietoni este de multe ori mascat, iar pietonul este mascat la rândul lui de maşinile parcate pe dreapta şi devine vizibil doar în momenul în care maşina ajunge la câţiva metri de trecerea de pietoni. Azi s-a întâmplat un accident pe una din ele situată pe strada Ciocârliei și nu este o situație singulară în oraș. Oamenii spun că nici nu îşi mai aduc aminte când au fost trasate marcajele rutiere.

Cele din aproprierea școlilor sunt traversate zilnic de sute de persoane. Nimeni însă nu ştie la ce riscuri se expun. Oamenii cer autorităților să ia măsuri pentru a face traversarea mai sigură.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.